Fotarbeid diagonal

Diagonal er stadig oftere det mest dominerende angrepspunktet i internasjonal volleyball. Her følger videoklipp med de to beste i verden høyre- og venstrehendt i 2022. Lenger ned på siden finner du oversikt over mest typiske fotarbeid enten du slår med den ene eller andre hånden.

Svenske Isabella Haak (født 1999, 196 cm) er høyrehendt og vant «MVP» og «Best opposite» i Club World Championship 2021/22.
Tijana Bošković (født 1997, 194 cm) fra Serbia er venstrehendt og ble kåret til «Best Opposite» og «Best Scorer» i OL i 2021.

Her følger standard fotarbeid for dia som slår enten med høyre eller venstre arm. Vær oppmerksom på at i USA benytter man rotasjonsnummerering i stigende rekkefølge i forhold til opplegger. Dvs rotasjon 1, 2, 3, 4, 5 og 6. I Europa er det vanlig å snakke om rotasjon basert på i hvilken posisjon på banen opplegger befinner seg. Dvs. opplegger roterer dermed med betegnelsene 1, 6, 5, 4, 3 og 2. Så når det står Rotasjon 2 i video betyr det et opplegger er i 6 (midtre bakre posisjon).

Slår med høyre

I servemottak

I overgangsfase

Slår med venstre

I servemottak

I overgangsfase

%d bloggere liker dette: