Organisering av U17 2016/17

Onsdag blir viktigste treningsdag i uken for de som ønsker å trene i U17 Gruppe 1. Hvis du er en av disse må du lese dette innlegget nøye.

Første treningsuke er gjennomført uten de helt store kapasitetsproblemene. For U15 ble det trening i mørket på Tårnåsen onsdag men vi fikk adgang til hovedlysbryter i løpet av torsdag så da tror jeg også dette er løst. Totalt har 43 spillere født 2001 eller tidligere deltatt på U17-treninger denne uken. Uken sluttet med 27 spillere på trening i Sofiemyrhallen sent fredag kveld. Dette er et langt større antall enn andre idretter jeg kjenner til klarer i kommunen.

I forkant og parallellt med treningene denne uken har klubben jobbet med å etablere et godt treningstilbud denne sesongen. Sportslig leder Tomm Hansen var med i første utdanningsgruppe på det nye Trener 2-kurset på ToppVolley Norge i juni. I går ble det klart at vi engasjerer Velimir Braculj som forsterkning i trenerstallen. Det er også inngått en mer uformell avtale med Marko Milosevic om bistand sånn ca. en gang i måneden. Begge har sine røtter i Serbia som tok OL-sølv for kvinner innendørs i Rio 2016 mens herrene for første gang vant World League 2016 denne sommeren. Marko Milosevic tar denne sesongen en pause fra volleyball på elitenivå etter å ha ledet Oslo Volley til cupfinale i år igjen.

U 17 Gruppe 1

Hovedtrener: Tomm Hansen

Tomm blir akillesoperert denne høsten og det betyr et kort totalfravær fra volleyball men også redusert evne til å være fysisk aktiv på treninger en periode fremover. Velimir er derfor tiltenkt å ta over en del av treningene i U17 i kombinasjon med foreldretrenere.

Dette gir imidlertid rom for at Tomm kan fokusere på å utvikle et lag uten å være fysisk trener. I praksis betyr dette at vi sikter på korte spillermøter for Gruppe 1 i kombinasjon med styrketrening på Atlet Fysio onsdager. Dette vil da typisk foregå i perioden 17:30-18:00 eller 19:00-19:30.

Styrketrening

Påmelding til styrketrening her (frist 30. august)

Gruppe 1 vil bli satt sammen av 10-12 spillere som deltar på styrketrening onsdager i kombinasjon med lagutviklingsmøter. Datoene for styrketreningen er allerede satt og denne er åpen for alle U17-spillere. Spillermøtene vil kun være for Gruppe 1.

Lagmøter

Lagmøter blir ikke like hyppig som styrketrening men avtales etter behov. Typisk i forkant av spesialtreninger eller i forbindelse med turneringer. «Lagmøtet» vil også få medbestemmelsesrett i forhold til kjøreregler og dette vil være tema på første møte. Min anbefaling er at balltrening mandag og tordag samt styrketrening (i kombinasjon med tilhørende lagmøte) er obligatorisk for Gruppe 1. Lagmøtet kan imidlertid påvirke dette og om man skal innvilge begrunnede unntak. De vil også ta stilling til hvor mye felksibilitet vi ønsker å tillate i forhold til at noen kanskje av og til vil bytte trening torsdag med fredag etc. Vi velger en eller flere kapteiner på første møte. I samråd med trenere og lagmøtet vil gruppens sammensetning over tid kunne påvirkes. Lagmøtets form styres langt på vei etter prinsipper fra Janssen Sports Leadership Center og vi vil jobbe med deler av kursmateriellet de står for (blant annet Team Captain’s Leadership Manual, Athlete’s Responsibility Manual og Commitment Continuum™ System). Utvikling som volleyballspiller henger sammen med egenutvikling som lagspiller og leder.

Balltreninger

Mandag og torsdag er dager som kan være spesialiserte. Det blir gjennom sesongen en dreining fra å fokusere på individuelle ferdigheter serve-mottak-opplegg-angrep-blokk-forsvar til samspillferdigheter knyttet til kantspiller-diagonal-midtspiller-libero-opplegger-kommunikasjon.

Hvordan kommer jeg med i Gruppe 1?

Det første steget er å melde seg på styrketrening. Deretter full innsats på de treningene du deltar. Det er også lurt å signalisere til hovedtrener at man ønsker å komme med i Gruppe 1 (noen har allerede gjort det 🙂 og det viser engasjement som teller positivt. Oppmøte på alle treninger vil selvsagt også bli lagt merke til. Når den første utgaven av Gruppe 1 kommuniseres ut i månedsskiftet august/september vil det også være satt av plasser til «hospitanter». «Lagmøtet» vil kunne påvirke gruppesammensetningen.

U 17 Gruppe 2 og 3

Inndeling her er fortsatt et åpent spørsmål. Ved sesongstart valgte jeg å sette 00 og eldre i Gruppe 2 og 01 i Gruppe 3. Fredag er definert som åpen fellestrening i kombinasjon med U15 og en fin arena spesielt for de yngre å strekke seg i ferdigheter. Vi fortsetter også neste uke med denne inndelingen.

Det er flere mulige veier videre:

  • Fortsette med samme treningsgrupper som vi benyttet denne uken (antall spillere var akseptabelt på alle treningsøkter)
  • Etablere en Gruppe 2 med utvelgelse etter ferdigheter/treningsiver med formål om å bygge en lagfølelse også her (egen hovedtrener).
  • Be spillerne selv melde inn når de ønsker å trene og forsøke å tilby treninger deretter.

Vi må også ta stilling til kriterier for å spille turneringer.

Støttegruppe, foreldretrenere og turer

Det er flere foresatte som er engasjert eller har vist interesse for å engasjere seg enten i støtteapparat (foreldrekontakt) eller som trenere. Med nyansatt trener blir det innkalt til et åpent trenermøte så snart han har fått installert seg i hybelen i Theodor Hansens vei 21 B. Dette møtet vil også være åpent for alle som bare kunne tenke seg å stå på sidelinjen og lede lag i turneringer.

Det foreligger en sesongplan og det er trolig to utenlandsturer som er aktuelle. Sverige 29.-30. oktober 2016 (3-Kungaslaget) og Østerrike 22. – 26. juni 2017 – United World Games. Sverige kolliderer med en Utviklingssamling for ungdom i Region Øst.

Første steg på veien for å lande diskusjonen er klubbutviklingsmøtet 6. september som er åpent for alle spillere og foresatte i klubben.

Tidsplan styrketreninger

Tidsplan styrketreninger

 

Kategorier:Ukategorisert

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s