Oppsummering NM JU15 2016

Alle bidro til et flott resultat i årets NM

Jentene sto i kø for å bidra til et flott resultat i årets NM

Matchball i kvartfinalen er det nærmeste Kolbotn kan være en semifinale uten å komme dit. En serve fra motstanderen som treffer nettkanten og faller ned på vår side er en frustrerende måte å se at semifinaleplassen glipper. Det er ingenting vi kunne gjort for å påvirke utfallet akkurat der og da. Men det kunne vært verre. Vi kunne røket ut på en feilaktig dommeravgjørelse. En nettruller er en fin påminnelse om at volleyball er et spill. Et spill SKAL preges av tilfeldigheter. Det er derfor Norsk Tipping eksisterer. Det er derfor supportere støtter opp om sine lag. Det er alltid et lite håp om at tilfeldighetene skal gå vår vei i jevne oppgjør. Gneist ble for meg laget som nådde litt lenger i år enn en ekspert ville tippet på forhånd. Tønsberg fikk dessverre den helt motsatte opplevelsen og endte på en 21. plass.

Samtidig er volleyball for meg en svært rettferdig idrett. Hvis vi presterer i tråd med våre forberedelser så ordner resultatlista stort sett seg selv. Vi vet at Kristiansand har lagt ned masse innsats i forhold til dette mesterskapet på hjemmebane. De har stor tilgang på sandvolleyballbaner og jentene var i aktivitet hele forrige sommer. Gjennom vinteren deltok lagene fra Kristiansand i 3. divisjon damer. I VestCup spilte de i U17-klassen og fikk 2. og 6. plass. Flere av Koll-jentene trener styrke to ganger i uken og har balltrening tre ganger i uken. De hadde faste treninger i sandvolleyballsesongen i fjor. De får betalt i form av medaljer i NM.

Stillingen er 11-11 mot sølvvinner Koll. Grunn til å juble.

Stillingen 11-11 mot sølvvinner Koll. Grunn til å juble etter å ha ligget under 7-1.

Kolbotn har også forberedt seg godt. Når jeg gjør opp fasit på spilletid og totalinntrykk så er det tydelig for meg at Siri Hærum får min stemme som beste spiller. I praksis har hun i perioder spilt og trent med to lag som har gitt opptil fem treninger i uken. Nok en gang er det en rettferdig forklaring på prestasjonen. Men hovedgrunnen til at jeg trekker frem Siri er at hun også har stått frem som en leder i mesterskapet. Som trener er det ingenting som er bedre å vite enn at vi har en kaptein på banen som påvirker lagkjemi i tillegg til egne prestasjoner. Hver gang jentene møtes i midten etter en ballveksling har kapteinen en jobb å gjøre og det er ikke så mange lag som har spillere som takler en slik rolle i så ung alder som U15.

Mitt mål i NM var: «Vite at vi spilte på vårt beste». Personlig syns jeg vi nådde målet. Det var gjennomgående gode server fra vår side og ingen lag klarte å produsere særlig lange serverekker mot oss. Og vi møtte flere lag som er sterke på serve som Koll, Strand-Ulv og også glimtvis Askim. Sett fra perspektivet til de beste lagene i NM så mangler Kolbotn spillere som kan drepe ballen ved hjelp av rå kraft i slaget. Vi fikk en fin påminnelse av Wilde Johansen Jacobsen på Brøstadbotn hvor hardt en smash kan slås. Hun er på satsningslaget til Norge som skal spille EM-kvalifisering U18 i 2017. Tora Aksnes Øystese i Strand-Ulv kom inn på All-Star teamet i årets NM og Elin Widmer fikk et blåmerke i håndflaten som minne når hun stoppet et av angrepene hennes i en blokk. Min trenerfilosofi i U15 er å først få kontroll på egen serve og servemottak før vi jobber med angrep. Tore Aleksandersen hjelp oss i gang med angrep før jul og vi har gjort store fremskritt. Vi scoret mange poeng på egen smash mot de lagene som ikke var helt i toppen.

All-Star team jenter:
Lea Askeland, KSK
Alma Holtvedt, Koll
Frida Lie, KVK
Emma Ingeborgrud, Koll
Tora Aksnes Øystese, Strand-Ulv
Rugile Lavickyte, KFUM Stavanger
Melina Skaara, KVK
MVP: Melina Skaara, KVK

Jeg legger også vekt på å vokse balansert gjennom både sportslig og sosial utvikling. På teambuildingsmøtet snakket jeg litt om hvor viktig det er å skape en god inngang i kamper gjennom sterk lagånd. Mitt eksempel var Bodø volley som danset seg gode i NM U15 i 2013 og som slo Kolbotn J98 to ganger i samme mesterskap. Mitt inntrykk var at KFUM Volda aldri kom over vårt mentale fortrinn og Strand-Ulv tapte også et sett mot oss etter en energisk start fra vår side. Det var kun Koll i tillegg til oss som klarte å ta sett fra Strand-Ulv i årets turnering. Gneist klarte det ikke.

Men selv om jeg forteller en historie om Bodø volley og hvordan et lag kan starte med et overtak er jeg imponert over hva årets lag klarte å komme opp med helt på egenhånd til dette mesterskapet. En dans som slettet eventuell nervøsitet og et kamprop som runget i hallen underveis. Legg merke til kontrasten til KFUM Volda som hopper langs nettet mens de slenger et blikk på vår dans mot slutten av videoen.

Jentene ble tettere sammensveiset i NM

Jentene ble tettere sammensveiset i NM

Dette kunne gått helt til topp fire men plass nummer seks føles helt greit når vi samtidig fikk så enormt mye igjen i form av å utvikle lagånd og tettere relasjoner mellom spillerne. Det gir motivasjon for videre personlig vekst gjennom volleyball.

Til slutt en takk til Rosario Myklebust som assisterte som lagleder og som jeg ønsker lykke til med arbeidet mot NM U15 2017. Rikke Bækkevold la ned stort arbeid i forkant av mesterskapet i forhold til planlegging og økonomi. Flere foreldre bidro også gjennom å være tett på i forhold til både tog, bil og busstransport for jentene. Ingen sultet heller under mesterskapet. Mitt inntrykk var at kun Øksil kunne måle seg i størrelse og innsats med heiagjengen fra Kolbotn gjennom dette mesterskapet. Øksil hadde store forhåpninger om medalje i år etter 5. plass i forrige NM og kun to spillere som falt for aldersgrensen før årets NM. De endte på 9. plass og for meg er det en sterk indikasjon på at det var mange sterke lag i årets NM. Kolbotn endte på 19. plass i NM i fjor med fem av de samme spillerne som i årets NM. En flott utvikling.

Eiril jobber i feltforsvar

Eiril jobber i feltforsvar

Mascot leder an i oppvarmingen

Mascot leder an i oppvarmingen

Tommel opp for Victoria, Jenny og Eiril

Tommel opp for Victoria, Jenny og Eiril

NM-laget 2015 i JU15 fra Kolbotn etter siste kamp

NM-laget 2016 i JU15 fra Kolbotn etter siste kamp

Drakt Navn Født Høyde
12 Christiane Stormo Tonheim 2001 166
18 Eiril Jensen Isachsen 2003 174
7 Elin Widmer 2001 176
19 Elise Lofthus Moe 2001 173
22 Emilie Lesund-Skaug 2001 160
3 Gro Nergård 2001 164
10 Hanna Dahl Otnem 2001 167
22 Iselin Paulsen 2002 168
1 Jenny Josefin Hansen 2001 180
5 Siri Hærum 2001 172
9 Stine Bækkevold 2001 167
6 Victoria Doan 2001 167
Snitt 169,5
NM-laget 2015 i JU15 fra Kolbotn etter siste kamp

Adelskalender etter NM 2016

Resultater NM JU15 2016 for Kolbotn

Resultater NM JU15 2016 for Kolbotn

Kategorier:Ukategorisert

Merket som:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s