Kolbotn Volleyball

Sølvmerket til Kristin

Kristin Eliassen Rønneberg med hederstegnet

Kristin Eliassen Rønneberg fikk sølvmerke med diplom i Kolbotn IL på årsmøtet. Forrige gang dette hederstegnet ble delt ut til en person i volleyballgruppa var i 2004 når Ragnar Wisløff ble hedret.

– Jeg blir rørt, sa Kristin etter en oppsummering av hennes innsats for Kolbotn Volleyball og hun svarte med en spontan takketale.

Ine Barlie som leder hedersmerkekomiteen i KIL hadde følgende kommentar til nominasjonen: «Det innvilges sølvmerke til Kristin Rønneberg. Hun oppfyller kravene uten tvil. Vel fortjent!»

Kristin spilte selv volleyball på høyt nivå i KFUM Oslo på 80-tallet og har de siste syv sesongene vært en viktig drivkraft for vekst i aldersbestemte klasser på jentesiden. Etter å ha opplevd gode sportslige resultater som lagleder med sin eldste datter Thea i Kolbotn Volleyball sørget hun nærmest på egenhånd å etablere en treningsgruppe for sin yngste datter Heidi i 96-generasjonen. Kristin hentet selv de unge jentene i minibuss etter endt skoledag og kjørte til og fra volleyballtrening. Hun tok treneransvaret og fikk etter hvert med seg et godt støtteapparat. Parallelt med dette gikk hun inn i forbundsstyret i Norges Volleyballforbund som styremedlem.

I kjølvannet av 96-generasjonen kom det etter hvert tilsig av volleyballjenter født 97 og senere en rekordstor 98-generasjon. Kristin var i denne perioden den viktigste drivkraften i klubben i forhold til sportslig utvikling og også turneringsdeltagelse med høy sosial profil utenfor egen region. Deltagelse i United World Games i Østerrike to år på rad og flere reiser til turneringer i Skandinavia er et direkte resultat av hennes engasjement.

Kristins sportslige ambisjoner har også bidratt til å trekke opp unge talenter på tvers av alderstrinn. Thea Sannes Sweder i 98-kullet ble tidlig identifisert som midtspiller og fikk tillit to alderstrinn opp. I januar 2015 ble Thea tatt ut til å representere Norge i EM-kvalifisering i U18 der hun blant annet spilte store deler av landskampen mot Italia som er en av verdens ledende volleyballnasjoner.

Kristin i kjent positur

Trenermessig utvidet Kristin sitt engasjement til også å inkludere årskull der hun ikke var knyttet som forelder. Hun har vært flink til å invitere ressurspersoner til klubben som gjestetrenere til «storsamling» for spillere. Kristin bidro mot alle odds til å gjøre fredager til en attraktiv treningsdag og den dag i dag fylles Sofiemyrhallen på fredag kveld av unge volleyballspillere. Blant annet kjente volleyballnavn som Nila Håkedal Larsson og Geir Eithun ledet storsamlingene.

Administrativt gikk Kristin inn som sportslig leder i 2012 etter Ragnar Wisløff som i mange år har vært primus motor i volleyballgruppa. Der etablerte hun retningslinjer for klubben som i all hovedsak består i dag og benyttes som veiledende for organiseringen av Kolbotn Volleyball.

Her er kort våre viktigste momenter i begrunnelsen til hederstegnet

Kolbotn Volleyball takker for den store innsatsen!

Her er noen glimt fra Kristins mange volleyballøyeblikk

Kristin som midtpunkt i en rekordstor jentegjeng i Kolbotn Volleyball.

Kristin var med som støttespiller i 2010 når Ragnar Wisløff fikk Norges Volleyballforbunds sølvmerke.

Midtspiller Kristin Eliassen til venstre i blokk for KFUM Oslo mot Bergkameratene på 80-tallet.

NM U19 2008

Sønnen Jens Rønneberg startet håndballkarrieren i Oppegård G94 men spilte senere i Kolbotn og var sterkt delaktig i opprykket til 1. divisjon i 2014. Foto: Kristin Rønneberg 2009

I 2008 var Kristin i gang som trener for sin yngste datter Heidi (nr. 1).

I 2012 leder Kristin 96-laget til 5. plass i NM JU16 .

Forhåndsstoff med Kristin og 96-laget i forkant av NM i 2012:
http://www.oblad.no/sport/kolbotn-til-nm-med-hoye-ambisjoner-1.7187523

Forrige gang en ildsjel ble hedret i Kolbotn Volleyball var når volleyballfobundet ga Ragnar Wisløff oppmerksomhet:
http://www.oblad.no/ski/ildsjel-hedret-av-volleyballforbundet-1.5390723

Ragnar er også informert om utmerkelsen og han støtter fullt og helt opp om hederstegnet til Kristin Rønneberg.