Sølvmerket til Kristin

Kristin Eliassen Rønneberg med hederstegnet

Kristin Eliassen Rønneberg med hederstegnet

Kristin Eliassen Rønneberg fikk sølvmerke med diplom i Kolbotn IL på årsmøtet. Forrige gang dette hederstegnet ble delt ut til en person i volleyballgruppa var i 2004 når Ragnar Wisløff ble hedret.

– Jeg blir rørt, sa Kristin etter en oppsummering av hennes innsats for Kolbotn Volleyball og hun svarte med en spontan takketale.

Ine Barlie som leder hedersmerkekomiteen i KIL hadde følgende kommentar til nominasjonen: «Det innvilges sølvmerke til Kristin Rønneberg. Hun oppfyller kravene uten tvil. Vel fortjent!»

Kristin spilte selv volleyball på høyt nivå i KFUM Oslo på 80-tallet og har de siste syv sesongene vært en viktig drivkraft for vekst i aldersbestemte klasser på jentesiden. Etter å ha opplevd gode sportslige resultater som lagleder med sin eldste datter Thea i Kolbotn Volleyball sørget hun nærmest på egenhånd å etablere en treningsgruppe for sin yngste datter Heidi i 96-generasjonen. Kristin hentet selv de unge jentene i minibuss etter endt skoledag og kjørte til og fra volleyballtrening. Hun tok treneransvaret og fikk etter hvert med seg et godt støtteapparat. Parallelt med dette gikk hun inn i forbundsstyret i Norges Volleyballforbund som styremedlem.

I kjølvannet av 96-generasjonen kom det etter hvert tilsig av volleyballjenter født 97 og senere en rekordstor 98-generasjon. Kristin var i denne perioden den viktigste drivkraften i klubben i forhold til sportslig utvikling og også turneringsdeltagelse med høy sosial profil utenfor egen region. Deltagelse i United World Games i Østerrike to år på rad og flere reiser til turneringer i Skandinavia er et direkte resultat av hennes engasjement.

Kristins sportslige ambisjoner har også bidratt til å trekke opp unge talenter på tvers av alderstrinn. Thea Sannes Sweder i 98-kullet ble tidlig identifisert som midtspiller og fikk tillit to alderstrinn opp. I januar 2015 ble Thea tatt ut til å representere Norge i EM-kvalifisering i U18 der hun blant annet spilte store deler av landskampen mot Italia som er en av verdens ledende volleyballnasjoner.

Kristin i kjent positur

Kristin i kjent positur

Trenermessig utvidet Kristin sitt engasjement til også å inkludere årskull der hun ikke var knyttet som forelder. Hun har vært flink til å invitere ressurspersoner til klubben som gjestetrenere til «storsamling» for spillere. Kristin bidro mot alle odds til å gjøre fredager til en attraktiv treningsdag og den dag i dag fylles Sofiemyrhallen på fredag kveld av unge volleyballspillere. Blant annet kjente volleyballnavn som Nila Håkedal Larsson og Geir Eithun ledet storsamlingene.

Administrativt gikk Kristin inn som sportslig leder i 2012 etter Ragnar Wisløff som i mange år har vært primus motor i volleyballgruppa. Der etablerte hun retningslinjer for klubben som i all hovedsak består i dag og benyttes som veiledende for organiseringen av Kolbotn Volleyball.

Her er kort våre viktigste momenter i begrunnelsen til hederstegnet

  • Lagleder for laget som fikk 4. plass i NM JU19 i 2008. Trener Ranveig Wallin. Jentene på laget fra den tiden nevner spesielt hvordan Kristin inviterte jentene hjem til spillermøter og trakk frem hva som var det positive ved hver enkelt spiller og alle sammen som en lagenhet. «Det var ingen som hadde trodd på forhånd at vi skulle komme så langt. Den lagånden hun fikk inn i oss, har jeg ikke vært borti på tidligere lag jeg har spilt på. Det er vanskelig å beskrive det, men vi jentene fra U19-laget har snakket om dette i ettertid, og er enig at HUN gjorde en forskjell – til det positive!» (sitat en av spillerne datert 2015)
  • Hovedtrener for laget som fikk 5. plass i NM JU16 i 2012.
  • Hovedtrener for laget som fikk 5. plass i NM JU17 i 2013.
  • Hovedtrener for laget som fikk 14. plass i NM JU19 i 2013.
  • Kristin har lagt ned enormt mange dugnadstimer som fast trener for J96, J97 og J98 i perioden 2008-2015. Hun har også stilt opp for damelaget ved forskjellige anledninger.
  • Valgt inn som styremedlem i forbundsstyret i Norges Volleyballforbund på det ekstraordinære forbundstinget i februar 2009.
  • Våren 2009 var hun tidlig ute med infoblogg og aktiv i pressen i forhold til å skape blest om volleyballgruppa.
  • På oppfordring valgt inn i styreverv i Kolbotn Volleyball i 2012. Kristin overtok som sportslig leder etter Ragnar Wisløff som trappet ned fra sitt mangeårige engasjement. I 2014 endret hun status til styremedlem med ansvar for arrangementer.
  • Høsten 2012 ble Kristin treneransvarlig for Regionlag Øst JU16 sammen med sin gamle lagvenninne fra 80-tallet Marianne Lunde. Det ligger et stort arbeid og spesielt ansvar bak prosessen å velge ut og samspille de største volleyballtalentene i landets største volleyballregion. Første året var mesterskapet et uoffisielt mesterskap der Region Øst fikk 2. plass i januar 2013. I 2014 ledet de laget til 6. plass og i 2015 tok Region Øst 4. plass.

Kolbotn Volleyball takker for den store innsatsen!

Her er noen glimt fra Kristins mange volleyballøyeblikk

Kristin som midtpunkt i en rekordstor jentegjeng i Kolbotn Volleyball.

Kristin som midtpunkt i en rekordstor jentegjeng i Kolbotn Volleyball.

Kristin var med som støttespiller i 2010 når Ragnar Wisløff fikk Norges Volleyballforbunds sølvmerke.

Kristin var med som støttespiller i 2010 når Ragnar Wisløff fikk Norges Volleyballforbunds sølvmerke.

Midtspiller Kristin Eliassen til venstre i blokk for KFUM Oslo mot Bergkameratene på 80-tallet.

Midtspiller Kristin Eliassen til venstre i blokk for KFUM Oslo mot Bergkameratene på 80-tallet.

NM U19 2008

NM U19 2008

Sønnen Jens Rønneberg startet håndballkarrieren i Oppegård G94 men spilte senere i Kolbotn og var sterkt delaktig i opprykket til 1. divisjon i 2014. Foto: Kristin Rønneberg 2009

Sønnen Jens Rønneberg startet håndballkarrieren i Oppegård G94 men spilte senere i Kolbotn og var sterkt delaktig i opprykket til 1. divisjon i 2014. Foto: Kristin Rønneberg 2009

I 2008 var Kristin i gang som trener for sin yngste datter Heidi (nr. 1).

I 2008 var Kristin i gang som trener for sin yngste datter Heidi (nr. 1).

I 2012 leder Kristin 96-laget til 5. plass i NM JU16 .

I 2012 leder Kristin 96-laget til 5. plass i NM JU16 .

Forhåndsstoff med Kristin og 96-laget i forkant av NM i 2012:
http://www.oblad.no/sport/kolbotn-til-nm-med-hoye-ambisjoner-1.7187523

Forrige gang en ildsjel ble hedret i Kolbotn Volleyball var når volleyballfobundet ga Ragnar Wisløff oppmerksomhet:
http://www.oblad.no/ski/ildsjel-hedret-av-volleyballforbundet-1.5390723

Ragnar er også informert om utmerkelsen og han støtter fullt og helt opp om hederstegnet til Kristin Rønneberg.

Kategorier:Ukategorisert

1 svar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s