Klart for Regionmesterskap U15

Marte Steen i luften for Kolbotn

Marte Steen i luften for Kolbotn

Regionsmesterskapet (RM) U15 i volleyball spilles lørdag 24. januar 2015. Region Øst har sitt nedslagsfelt i fylkene Akershus, Buskerud, Hedmark, Oppland, Oslo, Telemark, Vestfold og Østfold og er dermed landets klart største volleyballregion. Det er ingen enkel oppgave å plassere seg i toppen her.

Turneringen spilles i Bjørnholthallen (Slimeveien 17,  1270 Oslo) på Bjørndal i Oslo. Siden hallen ligger under kvarteret i kjøretid fra Kolbotn er dette det nærmeste vi kan komme hjemmebane uten å stå som arrangørklubb. Det er godt med tilskuerplasser og mesterskapet er en fin anledning for hele familien å se volleyballjentene fra Kolbotn i aksjon.

Medaljekamp

Turneringen er frittstående og ikke inndelt i divisjoner og det er premiering til de tre beste lagene. Turneringen er eneste mulighet til å kvalifisere seg til NM i volleyball. Regionsmesterskap avholdes i alle regioner i Norge i disse dager og de beste lagene kvalifiserer seg til NM. Norgesmesterskap for klassen U15 spilles 19-22. mars 2015 i Stjørdal med NTNUI som arrangør.

NVBF har pr. 1.januar 2014 8 regioner:

 • Region Agder:
  Aust-Agder
  Vest-Agder
 • Region Hordaland:
  Hordaland
 • Region Møre & Romsdal:
  Møre & Romsdal
 • Region Nord:
  Finnmark
  Nordland
  Troms
 • Region Rogaland:
  Rogaland
 • Region Sogn & Fjordane:
  Sogn & Fjordane
 • Region Trøndelag:
  Nord-Trøndelag
  Sør-Trøndelag
 • Region Øst:
  Østfold
  Akershus
  Oslo
  Hedmark
  Oppland
  Buskerud
  Vestfold
  Telemark
Region Øst er landets største region i volleyball i antall spillere

Region Øst er landets største region i volleyball i antall spillere

Kolbotnmedaljer de siste årene

Kolbotn J98 tok sølv i 2013

Kolbotn J98 tok sølv i 2013

Kolbotn har to nylige sølvmedaljer å se tilbake på i henholdsvis 2012 (Jenter 96 med Kristin Rønneberg som trener) og 2013 (Jenter 98 med Tomm Hansen som trener) i yngste konkurranseklasse. Selv om Kolbotn denne sesongen er forhåndsrangert som nummer 3 (Jenter 00 med Pia Hærum som trener) er det på ingen måte noen enkel oppgave å prøve å sikre en medalje i Regionsmesterskapet 2015. Flere andre klubber har spillere som ikke har spilt i U15 aldersbestemt tidligere denne sesongen så lagene endrer karakter før dette mesterskapet som fungerer som første NM-runde.

Kolbotn U15 stiller med 3 lag i RM. Det er kun mulig å kvalifisere ett lag pr. klubb til NM så Kolbotn 1 blir en sammenslåing av Kolbotn 1/Kolbotn 2 fra Ungdomsserien.

Lagsammensetning

Kolbotn 1 (J00) og Kolbotn 2 (J01) spiller jevne kamper for tiden. Kolbotn 1 sørget høsten 2014 for et lite forsprang i Ungdomsserien som gir Kolbotn rankingplass nummer 3 i Regionsmesterskapet. På grunn av kollisjon med konfirmantopplegg i Oppegård og fravær av nøkkelspillere på Kolbotn 1 har trenerne Pia Hærum og Tomm Hansen kommet frem til at det eneste riktige er å slå sammen spillere som har utgjort stammen i Kolbotn 1 og Kolbotn 2 til ett lag i Regionsmesterskapet. Dette sikrer at enkeltspillere kan ha en dårlig dag eller en dårlig periode i turneringen uten at laget lider. Spilletiden går selvsagt ned på den enkelte med denne lagsammensetningen men Regionsmesterskapet handler primært om å skaffe seg en best mulig plassering.

Kolbotn 1

 • Christiane Stormo Tonheim
 • Gro Nergård
 • Hanna Dahl Otnem
 • Inger Lise Arnesen
 • Jenny Josefin Hansen
 • Mille Sannes Sweder
 • Miriam Schow
 • Siri Hærum
 • Stine Bækkevold
 • Victoria Doan

Kommer til i løpet av dagen.

 • Karoline Gjemdal
 • Marte Steen
 • Sandra Stuan

Kolbotn 2

 • Elin Widmer
 • Elise Lofthus Moe
 • Emilie Lesund-Skaug
 • Mome Kitiphong
 • Hedda Remberg
 • Sandra Helen Ulrichsen

Kolbotn 3

 • Aleksandra Flaa (senebetennelse redusert spilletid)
 • Iselin Aagård
 • Kristin Skotnes Sletten
 • Linn Indreberg
 • Madeleine Svendsen
 • Marit Hoksnes Sørli
 • Martine Sætersdal
 • Sophie Furuhaug
 • Therese Ness

Samtlige spillere er sjekket for betalt lisens i SportsAdmin pr. 23.01.2015.

Turneringsoppsett

Kampoppsett for Regionsmesterskapet 2015 finner dere her.

Alle spillere møter senest 08:30 ferdig skiftet i hallen.

Kvoter og motstanderklubber

NM U15 2015 er åpen for spillere født i 2000, 2001 og 2002. Samme begrensning gjelder i Regionmesterskapet. De tre beste fra regionmesterskapet i Øst (8 fylker) har rett på plass i landsfinalen. Et ekstra lag til den regionen som har best resultat for sitt lag i landsfinalen foregående år (Region Øst). Et ekstra lag til den regionen som har nest best resultat for sitt lag i landsfinalen foregående år (Region Nord). Et ekstra lag til den regionen som har tredje best resultat for sitt lag i landsfinale foregående år (Region Agder). Et ekstra lag til de tre regionene som har flest deltakende klubber i regionmesterskapet samme sesong, etter at kvalifiserte klubber er trukket fra totalen (historisk sett har Region Øst klart å få en av disse plassene).

Resultatliste jenter NM U15 2014 (Region Øst i rødt)
1.  Skjeberg VBK
2.  Sortland VBK
3.  Kristiansand SVK
4.  Austrått IL
5.  Førde VBK
6.  Strand-Ulv IL
7.  Flint IL
8.  Koll IL
9.  KFUM Stavanger
10. Rossvoll VBK
11. Oslo Volley
12. Bodø Volley
13. Gneist IL
14. Fræna VBK
15. Randaberg IL
16. Namsos VBK
17. Asker skiklubb
18. Blindheim IL
19. Gjesdal IL
20. Jølster IL
21. KFUM Haugesund
22. Tambarskjelvar IL
23. Lierne IL
24. Inderøy IL

Basert på reglementet har Region Øst garantert 4 NM-plasser. Sannsynligvis får de tildelt 5 plasser når antall deltagende klubber er talt opp i alle 8 Regionmesterskap i Norge.

I praksis betyr dette at dersom Kolbotn klarer å spille seg frem til semifinaleplass så er de garantert NM-billett. Dersom de blir slått ut i kvartfinalen så må de vinne resterende kamper i plasseringsspillet for å kapre 5. plass og håpe på tilleggsplass til Region Øst.

Koll

Favoritter til RM-gull i 2015 er Koll. De hadde tre spillere på Regionslaget i årets NM som nylig ble spilt i Oslo med Kolbotns Kristin Rønneberg som en av laglederne. Tora Bjørnholt er også Norgesmester i sandvolleyball i aldersbestemte klasser.

Region Øst i NM Regionlag U16 i Oslo 16.-18.januar 2015:

Navn Klubb Posisjon Født år
Hedda Harboe Halden VBK Legger/Diagonal 1999
Ingrid Engene Gøranson IL Koll Kant 1999
Mathilde Øhra Levy IL Koll Legger 1999
Sirma V. Radunovic IL Koll Midtspiller 1999
Signe Maria Balk IL Koll Midtspiller 2000
Tora Mathea Bjørnholt IL Koll Libero/Diagonal 2000
Emma C. Ingeborgrud IL Koll Kant 2001
Anette Hornnæs Skjeberg Libero 1999
Kirstine Larsdatter Garder Skjeberg Kant/Diagonal 1999
Emma Stavnar Sørensen Tønsberg VBK Legger 1999
Marie Vølstad(skadet) Tønsberg VBK Kant 1999
Sofia Hammer Bjerke Tønsberg VBK Midtspiller 1999
Nhi Nhi Tran Hang Oslo Volley   2001

Kolbotn 2 klarte å vinne et sett mot Koll i forrige US-runde og sluttresultatet ble:

Koll Fellesskap Kolbotn 2 2 – 1 (24-26, 25-1, 15-9)

Det var liten tvil om at Koll likte dårlig å tape første sett og at konsentrasjonen gikk opp maksimalt før andre sett. I Regionsmesterskapet er det imidlertid en ekstra faktor som heter nervøsitet som automatisk kommer når lagene vet hva som står på spill. Vi vet ikke helt hvordan Kolbotn opptrer under press men vi vet at vi kommer til å ha mange kvalifiserte spillere i troppen og dermed kan la spillere det knyter seg for hvile litt. Det er en luksus ikke mange andre klubber har før lagets kapasitet faller.

Oslo Volley

Nini (Nhi Nhi Tran Hang) er godt kjent for jentene og hennes ferdigheter er med på å løfte Oslo Volley til en klar sølvkandidat. Dersom Kolbotn klarer å holde ballen i spill vil naturligvis også Nini kunne gå tom for krefter og et eventuelt møte ikke være avgjort på forhånd. Hvis både Kolbotn og Oslo Volley vinner sine kamper møtes de i semifinale.

Andre klubber

Tønsberg 2 er i likhet med Kolbotn 2 et rent 2001-lag. Dette laget har vist fin fremgang og tok 3. plassen fra Kolbotn 2 i bronsefinale i forrige US-runde. Sannsynligvis topper Tønsberg VBK (tidligere Flint IL) laget før RM (sammenslåing Tønsberg 1 og 2) og er garantert medaljekandidat. Hvis klubbene spiller i henhold til forhåndsranking møter vi Tønsberg i en eventuell bronsefinale.

Askim har spilt svakt hittil i sesongen men de har 3 2000-spillere i U17. Laget har holdt seg i 1. divisjon U17 så disse tre spillerne gjør Askim til en outsider.

Asker styrker også laget med tre spillere fra U17-laget. Disse blir også en outsider.

For Holstad, Skjetten, Nesodden og Skjeberg kjenner jeg ikke til lagforsterkninger.

Totalt deltar 10 klubber  og 18 lag i 6 puljer i RM 2015:

 • Kolbotn – 3 lag
 • Oslo Volley – 3 lag
 • Koll – 2 lag
 • Tønsberg VBK – 2 lag
 • Holstad – 2 lag
 • Asker – 2 lag
 • Askim – 1 lag
 • Skjeberg – 1 lag
 • Nesodden – 1 lag
 • Skjetten – 1 lag

Vi har sett mange ganger tidligere år både i Region Øst og andre regioner at åpenbare favoritter snubler i NM-kvalifiseringen. Sykdom eller andre forhold som konfirmantforberedelser eller familiereiser kan snu opp ned på styrkeforhold. Kolbotn har en stor og jevn tropp uten spesielt stor avhengighet til enkeltspillere. Håpet om Stjørdal lever og svaret kommer lørdag.

Look, if you had one shot, or one opportunity
To seize everything you ever wanted. one moment
Would you capture it or just let it slip?

Klikk her for reglement for NM U15 U17 og U19 2014-2015 versjon 2014_08_20

Bjørnholthallen

Veibeskrivelse:  Hallen ligger sør-øst i Oslo på Bjørndal. Følg E6 sørover fra Ryen, eller nordover fra Kolbotn/Langhus. Kjør av ved avkjøring til Bjørndal (riksvei 155). Følg skilting til Bjørndal. Kjør inn til venstre på Slimeveien, og følg denne ca. 200 meter opp bakken. Avkjøring til Bjørnholthallen til høyre. Parker ved første parkeringsplass og gå opp lang trapp.
Kartlink: Klikk her for å vise kart fra Gule sider

Kategorier:Ukategorisert

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s