Møtereferat U13 7. januar

Onsdag 7. januar ble det avholdt et kort infomøte for U13 (2002-2003). 5 spillere var representert (4 2002 og 1 2003). Tomm Hansen ledet møtet. Tomm er trener mandager 17:30-18:30 og sportslig leder i Kolbotn Volley.

Volleyballgruppa i Kolbotn har tradisjon for å være foreldredrevet. Pr. i dag er det kun en person som har hovedtreneransvar i U17/19 som ikke har aktive barn i gruppen.

En sesong i innendørs volleyball varer fra august – mai. Høsten 2014 startet Kolbotn Volley sitt første kull i Minivolleyball. Dette er ment som et tilbud til aldersgruppen opp til 10 år. Spillere født 2002-2003 deltar typisk enten i Minivolleyball Nivå 3 eller 3er volley (Minivolleyball Nivå 4) i tillegg til trening. Se http://volleyvekst.net/tag/minivolleyball/ for mer info om spillformene. I overgangsfasen mellom yngre minivolleyballkull og U13-jenter (2002/2003) som snart er klare for ordinær volleyball står vi litt fritt i forhold til turneringsform.

Høsten 2015 rykker 2002-kullet opp i U15 som er ordinær konkurransevolleyball. Seks spillere på et lag og ordinær banestørrelse (9×18 meter). Våren 2015 er det naturlig å jobbe med en tilnærming til denne spillformen i tillegg til å videreutvikle basis ferdigheter. Vi har nå 7 spillere eller flere i både 2002 og 2003 så grunnlaget for å danne lagenheter er tilstede.

Mangler støtteapparat

Volleyballgruppa prøver å gi bistand til at nye årskull kommer i gang og oppnår kritisk antall spillere for å danne egne lagorienterte treningsgrupper. Tomm Hansen har i samarbeid med Hans Bagøien ledet mandagstreningene hittil. Vi har også tilgjengelig halltid torsdager og fredager men Tomm/Hans er engasjert med treneransvar også i andre årskull så de har dessverre ikke muligheter til å utvide sitt engasjement.

For at alderstrinnet 2002 og / eller 2003 skal komme videre i sin utvikling må derfor foreldre engasjere seg. Det gjelder i forhold til treningskamper, turneringer, utvidet treningstilbud og støtteapparat for øvrig. Jentene fortsetter å trene en gang pr. uke med minimalt med konkurranser inntil dette skjer.

Lav terskel

Terskelen for å kunne starte som volleyballtrener er forholdsvis lav. Mange av de samme øvelser vi gjør mandager kan gjentas siden det handler mest om å øve på grunnslag i ung alder.

For mer informasjon om volleyballgruppa i Kolbotn henvises til: http://kolbotnvolley.net

For mer generell info knyttet til volleyball henvises til: http://www.volleyball.no/ og http://volleyvekst.net.

De som ønsker å bidra til å løfte jentene sportslig og sosialt kan kontakte Tomm på tomm@portrett.no, mobil 901 83 601 eller henvende seg direkte på mandagstrening for en samtale.

Kategorier:Ukategorisert

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s