Hvorfor la barnet ditt spille volleyball?

MottakVolleyball er ingen ideell sport for foreldre som liker å se flinke barn på idrettsbanen. Volleyball er en idrett der alle roterer på å ta ansvar for å serve og ballen alltid slås på direkten med kroppen som eneste verktøy. Det er tre slag på hver side før ballen må returneres over nett til motstanderlaget. Når ditt barn får ballen mot seg er det ingen vei tilbake. Det er ingen mulighet til å trekke seg og gi ballen videre til en lagvenninne. I volleyball for nybegynnere er det helt vanlig med 70 prosent feilslag. Laget kommer sammen og jubler eller støtter hverandre etter hver eneste ballveksling. Frykten for å gjøre feil avtar fort og latteren sitter løst. Man lærer at det eneste som nytter er å prøve om og om igjen og betrakte egne og andres feilslag som en nyttig tilbakemelding. Over tid stiger mestringsfølelsen i takt med selvtilliten. Alle utgjør en viktig del av laget.

Naia_KatVolleyball er ingen ideell sport for foreldre som liker å kjøpe siste nytt av utstyr. Et par knebeskyttere og joggesko er det som trengs innendørs. Utendørs på sandvolleyballbanen er det kun deg selv som er redskapet. Volleyball spilles overalt i verden nettopp fordi det kreves så lite for å sette i gang. Det er mest moro å spille når grunnteknikken er på plass. Den kan Kolbotn Volleyball hjelpe til å utvikle. For den enkelte spiller er det kun én måte å bli bedre og det er gjennom å investere tid på trening.

521777_584736251544699_1141386427_nVolleyball er ingen ideell sport for foreldre som liker å se barna sine vinne. De beste trenerne fokuserer på å lære barna spillet. Med 70 prosent feil betyr fokus på tre slag at det er tre ganger så stor sjanse for at ballen ikke returneres tilbake over nettet. Lagledere som tillater spillere å slå ballen rett tilbake til motstanderne vinner kamper men taper i lengden. I ungdomsskolealder snur kampbildet seg brått og de lagene som har etablert god grunnteknikk tar kontrollen. Tålmodighet er den gode volleyballtrenerens viktigste egenskap. Uansett. Seier og tap er midlertidig. Vennskap varer evig.

US3_lagVolleyball er ingen ideell sport for foreldre som liker å sammenligne sitt eget barn med andre. Hver eneste ballveksling er unik og det er et stort antall elementer å mestre. Med lagene på hver sin side av nettet er det ingen som måler krefter i tette dueller. Det er ikke tillatt å spille ballen til seg selv så det er ingen annen vei til suksess utenom å spille godt sammen. Seks spillere på mindre flate enn en tennisspiller dekker alene gjør volleyball til det ultimate lagspill!

Kategorier:Ukategorisert

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s