Megagøy med minivolley

Megagøy med minivolley

Megagøy med minivolley

Det er rekordoppslutning for Kolbotn volleyball denne høsten takket være lansering av minivolleyball.

Volleyballforbundet har de siste årene lagt ned et stort arbeid her i landet for å tilpasse volleyball for barneskolebarn. Resultatet kalles minivolleyball og det er mindre bane, færre spillere på et lag og lettere og mykere ball enn vi tradisjonelt har sett i Norge. Med fire trenere som allerede har gjennomført det nyutviklede trenerkurset står Kolbotn Volleyball godt rustet for å tilby et fullverdig tilbud i minivolleyball i tett samarbeid med foreldrene. Det er nå allerede klart at rekruttgruppa vil bestå av lekelystne volleyballspillere helt ned i syv års alder selv om hovedtyngden fortsatt er noen år eldre. Denne høsten lanseres også en ny miniliga som skal gi morsomme turneringsopplevelser i volleyball uten særlig lang transport. Askim, Nesodden, Holstad og Kolbotn er foreløpig utpekt som samarbeidsklubber i denne sammenhengen.

Volleyball som idrett har en del særtrekk det kan være greit å reflektere over. Med kroppen som eneste verktøy er det ikke mulig å kjøpe seg bedre gjennom nytt utstyr. Med øvre grense på tre slag settes alle spillerne i en situasjon der de må ta selvstendig ansvar på banen. Rotasjonsregel setter samtlige spillere i nøkkelroller. Lagene er delt på to banehalvdeler adskilt med et nett så skader er et sjeldent syn. Det er lov å juble og oppmuntre hverandre etter hver eneste ballveksling uansett om det gikk bra eller dårlig. Det er ikke tillatt å spille ballen til seg selv så det er ingen annen vei til suksess enn godt samspill. Seks spillere på mindre flate enn en tennisspiller boltrer seg på alene gjør volleyball til det ultimate lagspill!

I Kolbotn er samtlige utøvere i dag jenter i alderen 7-50 år til tross for omtrent lik kjønnsfordeling på nasjonalt nivå. Det gjenstår å se om minivolleyball kan utjevne denne skjeve fordelingen eller om volleyball fortsetter som en ren jenteidrett i klubben.

Kategorier:Ukategorisert

1 svar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s